Pfeil back to the list

KS Kolbenschmidt otevírá v českém závodě novou výrobní halu

Rozšířené kapacity pro výrobu malých pístů
KS Kolbenschmidt otevírá v českém závodě novou výrobní halu
KS Kolbenschmidt otevírá v českém závodě novou výrobní halu

(pressebox) (Düsseldorf, 2016-10-20) V areálu Kolbenschmidt Czech Republic, a.s. (KSCZ), nedaleko Ústí nad Labem byla nedávno otevřena nová výrobní Hala 4.

Nová hala má dvě podlaží s celkovou plochou okolo 8 000 metrů čtverečních. Jedna část haly se nachází na místě původních výrobních a podpůrných úseků, které musely ustoupit výstavbě nové haly. Část výrobní haly je určená pro rozšíření slévárenských kapacit potřebných jak pro výrobu hliníkových pístů užitkových vozů, tak i prototypů. V současnosti dochází rovněž k realizaci projektu pro významného německého zákazníka, který také naplní značnou část nově vytvořených prostor. Z tohoto důvodu dojde k navýšení počtu zaměstnanců v Hale 4 z nynějších 80 na odhadovaných 120.

Horst Binnig, předseda představenstva společnosti Rheinmetall Automotive (KSPG AG) vnímá výstavbu nové Haly 4 jako důležitý krok do budoucna, jak prohlásil v projevu při slavnostním otevření: " Závod KS Kolbenschmidt v České republice disponuje 770 zaměstnanci a zajišťuje takový technický standard, který nám umožňuje vyrábět velice technicky náročné písty, což dosvědčuje i rozsáhlé mezinárodní zákaznické portfolio.

KSCZ je významnou součástí mezinárodní strategie rozmístění výrobních závodů pro výrobu malých pístů v Rheinmetall Automotive. Koncept evropských závodů pro výrobu malých pístů byl definován v létě 2012. Závod v České republice tak přebírá klíčovou roli, neboť sem byla přesunuta slévárenská zařízení z Neckarsulmu.

O výstavbě nové Haly 4 bylo rozhodnuto z důvodu nedostačujících kapacit stávajících výrobních prostor.

contactperson:

Herr Oliver Hoffmann
Telefon: +49 (211) 473-4748
Fax: +49 (211) 473-4158
Zuständigkeitsbereich: Leiter Presse- und Öffentlichkeitsarbeit

File attachments:
Pfeil back to the list