De hervorming van "leven op het werk" heeft als doel om tegen 2027 volledige werkgelegenheid te creëren in Frankrijk. Tegelijkertijd bereikt het tekort aan geschoolde werknemers nieuwe hoogten. Volgens 'Pôle emploi 2023' beoordelen bedrijfsleiders 61% van de aanwervingen in bepaalde sectoren als moeilijk. De maatschappij verandert snel. Franse werknemers hebben tegenwoordig andere prioriteiten dan 40 jaar geleden, daar zijn economen het over eens. Mensen hechten waarde aan goede arbeidsomstandigheden en een evenwichtig beroeps- en privéleven. Als bedrijven aantrekkelijk willen zijn voor de arbeidsmarkt, is een flexibele organisatie van werktijden die rekening houdt met de individuele behoeften van alle leeftijdsgroepen van strategisch belang.
Al meer dan 35 jaar helpt ATOSS bedrijven over de hele wereld om economische efficiëntie en menselijkheid te combineren met innovatieve softwareoplossingen voor vraaggericht en tegelijkertijd werknemer-georiënteerd arbeidstijdenmanagement. "Vooral tegen de achtergrond van de geplande stimuleringsmaatregelen van de overheid zien we een groot potentieel in de Franse markt. Met ons team van specialisten in Parijs willen we bedrijven graag begeleiden bij het vormgeven van een duurzame werkwereld", zegt Mitch Goovaerts, Head of Sales Belux en Frankrijk.
ATOSS onderscheidt zich als geen ander met grensoverschrijdende oplossingen voor workforce management. Naast geautomatiseerde personeelsplanning en een uitstekende werknemerservaring, bieden de cloud-gebaseerde softwaresuites klanten de noodzakelijke basis voor het waarborgen van wettelijke naleving in alle aspecten van arbeidstijd. De oplossingen van ATOSS worden gebruikt door meer dan 15.000 bedrijven van alle groottes en sectoren in meer dan 50 landen wereldwijd. Klanten zijn onder andere Barry Callebaut, Coca-Cola, Decathlon, Douglas, Heineken, Hornbach, Leica, Lufthansa, Sixt, Stihl, Veolia en W.L. Gore & Associates.
"Frankrijk is een van 's werelds grootste drijvende krachten achter innovatie. In tijden van volatiele markten, tekorten aan vaardigheden en hybride werkmodellen is flexibiliteit van existentieel belang voor bedrijven. Bovendien zijn de eisen aan werktijd in de post-pandemische wereld meer gericht op individuele behoeften. De noodzakelijke flexibilisering kan alleen worden bereikt door digitaal personeelsmanagement", zegt Dirk Häußermann, Co-CEO bij ATOSS.