Contact
QR code for the current URL

Story Box-ID: 1221182

Lorch Schweisstechnik GmbH Im Anwänder 24-26 71549 Auenwald-Mittelbrüden, Germany http://www.lorch.eu
Contact Ms Mechthild Fendel +49 711 44080062

Flexibel lassen met de nieuwe MicorMIG mobile van Lorch Schweißtechnik.

Mobiel en compact.

(PresseBox) (Auenwald-Mittelbrüden, )
De MicorMIG-serie van Lorch Schweißtechnik is een van de populairste lassystemen voor MIG-MAG-lassen. Met de nieuwe MicorMIG mobile in de vermogensklassen van 300 en 350 ampère biedt het bedrijf nu een lassysteem dat het lasvermogen en de bewezen eigenschappen van de MicorMIG-serie combineert met een compact en draagbaar ontwerp, waardoor het toepassingsgebied van de machine opnieuw aanzienlijk wordt uitgebreid.

De nieuwe MicorMIG mobile is 63,5 cm lang, 31,1 cm breed en 54,7 cm hoog en weegt slechts 35 kilogram. Met zijn twee handgrepen kan hij ergonomisch gedragen worden door twee personen en met zijn stevige behuizing kan hij veilig een valhoogte tot 35 cm weerstaan. Door het compacte ontwerp is de MicorMIG mobile ideaal voor flexibel gebruik, zowel op assemblageplaatsen, bouwplaatsen, schepen of gewoon voor snelle reparaties in lijn- en groepsproductie. Hij kan echter net zo goed worden gebruikt als een volwaardige, stationaire werkplaatsmachine. Op het gebied van prestaties hoeft de lasser niets in te leveren op wat de klassieke MicorMIG-serie voor industrieel gebruik tot nu toe te bieden had op het gebied van lasprestaties.

Door de combinatie van een stabiele vlamboog en intuïtieve bediening kunnen zowel beginners als professionals snel en gemakkelijk lassen met de MicorMIG mobile. In combinatie met een dynamische regeltechnologie en de vooraf gedefinieerde Synergic-lasprogramma's worden alle andere parameters automatisch ingesteld zodra het materiaal / de draad / het gas en het lasproces gekozen zijn. Elke lasser past de dynamiek van de vlamboog aan van hard naar zacht met de draaiknoppen en met het ControlPro-display kunnen ze altijd alle relevante informatie in de gaten houden.

Dankzij de upgradebaarheid kan het systeem individueel worden geconfigureerd, kan het altijd met zijn taken meegroeien en is het ook geschikt voor toekomstige innovaties. Extra lasprocessen, lasprogramma's en vooraf gedefinieerde lastaken kunnen binnen enkele seconden en zonder externe hulp worden geladen met behulp van NFC-technologie. Bovendien is het dankzij de NFC-technologie mogelijk om een gepersonaliseerd autorisatiesysteem op te zetten voor de bediening van de systemen. Parameters kunnen worden beperkt, de toegang kan worden beperkt of het systeem kan volledig worden geblokkeerd.

Met de Full-Process-versie heeft de lasser toegang tot alle beproefde Lorch Speed-processen. Ze verhogen niet alleen de snelheid van het MIG-MAG-lassen, maar zorgen ook voor een optimale lasnaad en verminderen van vervorming van het werkstuk dankzij een hoogwaardige procesbesturing. Rookgasemissies en geluidsoverlast worden ook aanzienlijk verminderd. Momenteel is het meest opvallende hier het MicorTwin-proces, dat het mogelijk maakt om lastige zichtbare naden veel sneller en eenvoudiger te maken met behulp van het MIG-MAG-proces in plaats van het tijdrovende TIG-proces.

De MicorMIG mobile wordt geïnstalleerd in een robuuste stalen of kunststof behuizing die zelfs de zwaarste weersomstandigheden kan weerstaan. Om het makkelijker te maken om het systeem heen en weer te bewegen, kan het op verschillende trolleys of karretjes worden geplaatst dankzij een geïntegreerd montagesysteem, waarvan de oogjes aan de zijkant het ook mogelijk maken om het gemakkelijk met een kraan te vervoeren.

Maximilian Hipp, productmanager bij Lorch Schweißtechnik: “Onze nieuwe MicorMIG-mobiel kent geen beperkingen. Of het nu in de staalbouw is, bij machinebouw, in de metaalverwerkende industrie, in de werkplaats, op schepen of op bouwplaatsen - ons nieuwe mobiele systeem met kleine buitenafmetingen combineert de bewezen sterke punten van de MicorMIG-serie met de flexibiliteit van een mobiele, modulaire oplossing. Het is veelzijdig, kan precies worden aangepast aan de respectievelijke eisen en is ook ideaal voorbereid op toekomstige taken en innovaties dankzij de upgradebaarheid.”

Lorch Schweisstechnik GmbH

Lorch Schweißtechnik GmbH is one of the leading manufacturers of arc welding systems for industrial applications, the demanding metal working, as well as for use in automation with robots and collaborative robot systems. In addition, self-developed helmet and torch systems ensure optimum welding results. For more than 65 years, Lorch's premium quality systems have been manufactured in Germany at one of the world's most cutting-edge manufacturing plants for welding equipment and exported to more than 60 countries. Welding technology by Lorch combines great practical benefits, very simple operation, and high economic efficiency, setting new technology standards on the market.

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.
Important note:

Systematic data storage as well as the use of even parts of this database are only permitted with the written consent of unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH.

unn | UNITED NEWS NETWORK GmbH 2002–2024, All rights reserved

The publisher indicated in each case (see company info by clicking on image/title or company info in the right-hand column) is solely responsible for the stories above, the event or job offer shown and for the image and audio material displayed. As a rule, the publisher is also the author of the texts and the attached image, audio and information material. The use of information published here is generally free of charge for personal information and editorial processing. Please clarify any copyright issues with the stated publisher before further use. In case of publication, please send a specimen copy to service@pressebox.de.